De Quinta Wijn uit het hart van Portugal

Het wapen van ArraliolosArraiolos, een Portugees dorp gesitueerd in het district van Évora, provincie Alentejo, met circa 3.380 inwoners.

Arraiolos é uma vila portuguesa situada no Distrito de Évora, região do Alentejo, com cerca de 3 380 habitantes.Arraiolos, oud kasteel uit de XIV eeuw

 

Een klein wit dorp dat ligt aan de voet van een oud kasteel uit de XIV eeuw. Kleine smalle straatjes leiden naar het kasteel waar op de binnenplaats nog een kerk staat. Zeker in de zomer straalt het dorp veel rust uit. Alsof de tijd is stil blijven staan! De mensen leven hoofdzakelijk van de landbouw. De Alentejo wordt ook wel de graanschuur van Portugal genoemd. Daarnaast ook veel zonnebloemen voor de olie en vroeger ook veel rijstbouw.

Handgeknoopte tapijten uit AlentejoHandgeknoopte tapijten

Arraiolos is beroemd geworden om zijn handgeknoopte tapijten. Deze tapijten worden volgens eeuwen oude patronen geknoopt van schapenwol en zijn te vinden in grote paleizen en landhuizen over de hele wereld. In het dal aan de zuidzijde van het dorp ligt de boerderij Poço Calvo. Om daar te komen is het verstandig om Bart eerst te bellen en je te laten ophalen in het dorp. De paden waaraan de boerderijen gelegen zijn, hebben immers geen namen!

Sfeerimpressies van het dorp Arraiolos - Portugal

Arraiolos pleinEen sfeerimpresie van Arraiolos