De Quinta Wijn uit het hart van Portugal

Hoe het begon - busHet verhaal... Hoe het begon

Veel zon, een stuk land vol olijfbomen, de rust en de mogelijkheid iets te ondernemen in Portugal.

Het was 1979 dat Bart en Hettie gingen rondreizen in Zuid Amerika. Via Mexico en Panama naar Equador en Columbia. Na een jaar terug met een boot via Portugal naar Nederland. Daar aangekomen weer terug naar Portugal en kleine boeDe boerderij rderij gekocht om iets te ondernemen.

Bloemkwekerij

Na hard werken en kleine successen hebben zij 3,5 jaar op de boerderij Quinta Poco Calvo gewoond. Hun zoon Reinier werd er geboren tewijl Bart hard bezig was met het opzetten van een bloemkwekerij.

Van bloemkwekerij naar wijngaard

De wijngaardNu in 2014 is het land voorzien van druivenstruiken. Is er een appartement aan het huis gebouwd en staat de tweede oogst te rijpen in de adega. Het was 2008 waarin het plan werd geopperd om 'iets' met het land te gaan doen. Vanwege de opkomst van nieuwe wijnsoorten uit de provincie Alentejo was de keus snel gemaakt. Na onderzoek door deskundige, aanvragen van diverse vergunningen, ontwikkeling van namen, etiketten en de webshop, staan de eerste flessen nu te koop.

Dat is allemaal te danken aan de mensen die zich betrokken voelden bij dit unieke proces. En dat is ook de kern van deze onderneming. Je betrokken voelen: Empenho.De boerderij nu